Maakonnaliinidel saavad tasuta sõidu õiguse kõik inimesed (2)

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonnaliin.
Maakonnaliin. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tulevast aastast rakenduv maakonnaliinide tasuta sõidu õigus eeldab tulevikus validaatori kasutamist, kuid tasuta sõidu õiguse saavad kõik inimesed, sõltumata nende elukohast.

Tasuta sõiduõigus hakkab tulevast aasta juulist kehtima ainult avaliku teenindamise lepingute alusel teostatavatel maakonna- ja naabermaakonda ühendavatel bussiliinidel, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Mihkel Loide BNS-ile. "Rongides ning kommertsliini bussides tasuta sõiduõigus ei laiene."

"Tasuta sõidu õigus laieneb kõigile sõitjatele sõltumata sissekirjutusest, kodakondsusest ja nii edasi," märkis Loide, lisades, et siiski peavad inimesed oma sõiduõiguse bussi sisenemisel nii-öelda valideerima.

Valitsus on tuleva aasta eelarves ette näinud bussiliinide dotatsiooni kasvu 21,9 miljonilt eurolt 34,8 miljoni eurole, et tagada reisijatele tasuta sõit maakonnaliinidel, mis rakendub tuleva aasta esimesest juulist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles