May: Ühendkuningriigi panus kollektiivkaitsesse püsib tugevana

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi peaminister Theresa May.
Ühendkuningriigi peaminister Theresa May. Foto: Marko Mumm / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Ühendkuningriigi peaminister Theresa May, Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja peaminister Jüri Ratas külastasid kaitseväe Tapa linnakut, May kinnitas, et Ühendkuningriigi panus NATO kollektiivkaitsesse püsib tugevana.

May, Macron Ratas tutvusid reedel kaitseväe Tapa linnakus teenivate NATO lahingugrupi ja Eesti kaitseväelastega ning tehnikaga, edastas kaitseväe peastaap.

May kinnitas, et Ühendkuningriigi panus NATO kollektiivkaitsesse püsib tugevana ning et rünnakut ühe NATO riigi vastu käsitletakse rünnakuna terve alliansi vastu.

"Olen uhke, et enam kui 800 Briti mees- ja naiskaitseväelast annavad koos prantslaste ja taanlastega oma panuse rahvusvahelisse koostöösse," ütles Ühendkuningriigi peaminister. May sõnul kujutab Venemaa agressiivne käitumine ohtu nii Eestile, Lätile, Leedule kui ka Poolale.

"Kui Venemaa tahtlikult rikub rahvusvahelist õigust ja kokkulepete süsteemi, mille loomine on palju vaeva nõudnud, peame liitlastega koostöös seda rahvusvahelist süsteemi kaitsma," kinnitas Ühendkuningriigi valitsusjuht.

Tapa linnakut külastanud Ühendkuningriigi peaminister Theresa May ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron viibivad Eestis Euroopa Liidu digitaalvaldkonna tippkohtumise raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles