Toiduainetööstustes on nädala jooksul uksed avatud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe peenviinavabrik.
Moe peenviinavabrik. Foto: Erakogu

9.-13. oktoobrini pakuvad 26 toiduainetööstust üle Eesti rohkem kui 4100 inimesele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Lääne-Virumaal saab samuti külastada mitut ettevõtet.

Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9.-13. oktoobrini ekskursioonid, Lääne-Virumaal ootavad inimesi mesindusega tegelev OÜ Artocarpus, Moe peenviinavabrik ja Muddis õllevabrik. Vaata rohkem SIIT.

„Avatud toiduainetööstuste nädal pakub suurepärase võimaluse minna vaatama, kuidas kodukandi või kaugemates toiduainetööstuse ettevõtetes valmivad omamaised tooted,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. 

„Olen viimase aasta jooksul külastanud mitmeid  kodumaiseid toidutootjaid, need käigud on alati huvitavad ja harivad ning kodumaine toit on kvaliteetne ja puhas. Kodumaine toidutootmine on väga suur väärtus ja toidutootjad teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel,“ lisas minister. 

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakub avatud toiduainetööstuste nädal suurepärase võimaluse tutvuda nende inimestega, tänu kelle tööle ja panusele saab kaetud meie igapäevane toidulaud. „Tööstuseid külastades võib igaüks veenduda, et kodumaine toidutootmine on kõrgetasemeline ning tooted kvaliteetsed,“ lisas Potisepp. 

„Pean väga positiivseks, et lisaks suurtele toidutööstustele soovivad selle nädala raames oma tootmist ja toodangut tutvustadaka paljud põllumajandusettevõtted, kes väärindavad ise põllult ja laudast tulnud saadused. Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taas hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider,“ tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.   

Avatud toidutööstuste nädalat veavad maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. 

Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud tööstuste nädal. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles