Põhjakeskus kutsub suuremalt mõtlema ja tegutsema

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Põhjakeskus.
Rakvere Põhjakeskus. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Esmaspäevast kuni pühapäevani vältab üleeestiline ettevõtlusnädal, mille raames toimub Lääne-Virumaal ligi 20 sündmust. Põhjakeskus korraldab ettevõtlusteemalise arutelu "Kuhu liigud Lääne-Virumaa ettevõtlus?".

3. oktoobril algusega kell 16 Rakvere Põhjakeskuses toimuva arutelu eesmärgiks on tõsta ühiskonnas ettevõtlusteadlikkust - arendada inimestes ettevõtlikku eluhoiakut, soosivat suhtumist ettevõtlusesse ja innustada kasvupotentsiaaliga ettevõtjaid astuma järgmiseid samme.

„Iga ettevõtja elus tuleb ette tuhat ja üks küsimust, millele otsitakse vastuseid, lahendust ja nõu. Mõnikord piisab heast soovitusest, teinekord on vaja sügavamat analüüsi ja arutelu, et soovitud suund leida. Ettevõtlusnädal peakski olema just see koht, kus lisaks spetsiifilistele ja konkreetsetele teemadele keskendumisele leiavad ettevõtlikud inimesed aega ka üksteisega vestelda, jagada oma mõtteid ja kogemusi ning kuulata vilunumate suuniseid ja elutarkust," ütles Põhjakeskuse juhatuse liige Tiiu Onga.

Lääne-Viru maavanem Marko Torm lisas, et Põhjakeskus on olnud juba pikki aastaid maakonna kaubanduse veduriks ning algatanud ja löönud kaasa erinevates ettevõtmistes – nii ka seekord.

"Me räägime juba oluliselt rohkem sellest, et avaliku sektori kohustus on ettevõtluse edendamisele kaasa aidata, kuid tegudes võiksime ja peaksime olema kindlasti oluliselt aktiivsemad. Ettevõtjad loovad töökohti, sealt tuleb lisaväärtus ühiskonda ja maksuraha meie eluolu korraldamiseks. Peame kindlasti olema veelgi aktiivsemad investeeringute meelitamiseks maakonda," sõnas maavanem Torm.

Arutelulaua taha istuvad Lääne-Viru maavanem Marko Torm, OÜ Markilo juhataja Urmas Laht, Rakvere ametikooli karjäärikoordinaator Merle Aasna, JELD-WEN Eesti AS-i personalijuht Karin Rändla ning Aqva Hotel & Spa tegevjuht Roman Kusma.

Arutelu juhatab 19-aastase kogemusega juhtimis-, koostöö- ja müügitreener, Belbini meeskonnarollide konsultant Mats Soomre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles