AS Rakvere Farmid rekonstrueeris Ekseko seafarmi kolmanda etapi 1,8 miljoniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Farmid ehk endine Ekseko.
Rakvere Farmid ehk endine Ekseko. Foto: Elmo Riig / Sakala

HKScani kontserni kuuluv seakasvataja AS Rakvere Farmid renoveerib Viljandi külje all asuvat Ekseko seafarmi. Rekonstrueerimisega alustati 2011. aastal, septembris sai valmis kolmas korrus investeeringuga 1,8 miljonit eurot.

"Alustasime neljanda korruse rekonstrueerimistöödega eelmise aasta sügisel ning nüüd on kokku valmis kolm korrust kuuest. Uutes seakasvatusruumides on kvaliteetsem õhk, parem valgustus, uued põrandad, sulustik ja söötmissüsteemid ning kaasaegne reguleeritav temperatuur vastavalt igale vanusegrupile. Lisaks on uued ruumid ka paremaks töökeskkonnaks farmi töötajatele," ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere pressiteate vahendusel.

Mere lisas, et hoolimata jätkuvast sigade Aafrika katku levikust, investeerib ettevõte efektiivsust tõstvasse algtootmisesse, mille eesmärk on parandada loomade heaolu ning tagada efektiivsem ja keskkonnasõbralikum tootmine.

"Võtmetähtsusega on renoveerimise juures keskkonnasäästlikkus. 2015. aastal paigaldati Ekseko farmile uus biokütusel toimiv katlamaja. Varem renoveeritud korruste pealt näeme, et soojusenergia sääst on ligi 50 protsenti ning elektrienergia sääst isegi 70 protsenti. Igale korrusele oleme paigaldanud ka vedelsõnniku jahutustorustiku, kuhu viimase korruse valmimisega plaanime paigaldada soojuspumbad, millest saadavat energiat kasutatakse hoone kütteks ning sellega säästame ka katlamajas tarbitava maagaasi kogust," ütles Mere.

Ekseko seafarmi järgmise korruse renoveerimistöödega alustatakse aasta lõpus ning valmima peaks see järgmise aasta oktoobris. Kogu hoone valmib tänaste plaanide kohaselt 2020. aasta lõpuks ning mahutab valmides 22 000 siga rohkem.

Eesti suurim seakasvatusettevõte AS Rakvere Farmid on AS-i HKScan Estonia tütarettevõte, kasvatades 40 protsenti Eesti nuumsigadest, kokku kuulub AS-i Rakvere Farmid süsteemi 22 Eesti seafarmi.

HKScan Estonia on Eesti toiduainetööstuse ettevõte, mis kuulub HKScani kontserni. HKScan on Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite.

HKScani kliendid on jaemüügi ja toitlustusega tegelevad ettevõtted, tööstused ning ekspordisektorid. Kontserni koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, tooteid eksporditakse pea 50 riiki. HKScani netokäive oli 2016. aastal 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7300 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles