Euroopa Liidu sõjaline komitee külastas Tapa sõjaväelinnakut

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna külastas Eestit ja pidas siin oma väljasõiduistungi Euroopa Liidu sõjaline komitee, mis on euroliidu kõrgeim sõjaline organ.

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras andis komiteele ülevaate Eesti kaitseväest ja regiooni julgeolekuolukorrast. Komitee liikmed külastasid Tapa linnakut ning kohtusid NATO lahingugrupi esindajatega.

Euroopa Liidu sõjaline komitee juhib kõiki sõjaväelisi tegevusi euroliidu raamistikus, eelkõige sõjaliste missioonide ja operatsioonide planeerimist ja läbiviimist ühise julgeoleku- ja kaitsepoliitika alusel ning sõjaliste võimete arendamist.

Euroopa Liidu sõjaline komitee koosneb liikmesriikide kaitsevägede juhatajatest, keda esindavad regulaarselt nende alalised sõjalised esindajad. Komiteel on alaline esimees, kelle valivad komitee koosolekul kaitsevägede juhatajad ja kelle määrab ametisse euroliidu nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles