Viru Haigla avas Tapal eakate päevakeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru Haigla avas kolmapäeval koostöös Tapa vallavalitsusega eakate päevakeskuse, kus hakatakse pakkuma dementsuse sündroomiga eakatele ja mäluhäiretega inimestele päevahoiuteenust.

Päevahoiuteenuse pakkumisel lähtume sotsiaalhoolekande põhimõtetest, teatas haigla esindaja. Päevahoiuteenuse eesmärk on säilitada ja toetada eaka toimetulekut, anda päevale kindel struktuur ning vajadusel nõustada ja toetada pereliikmeid. "Tänases olukorras, kus rahvastik vananeb ja väheneb, on vaja lahendusi, mis kergendaks lähedaste hoolduskoormust. Tapa valla algatatud päevakeskuse teenus annab pereliikmele võimaluse lähedase hooldamise kõrvalt ka tööl käia," ütles Viru Haigla juhatuse esimees Meelis Kukk pressiteate vahendusel.

Keskus asub Viru Haigla ruumides aadressil Valgejõe 14 teisel korrusel ja on avatud tööpäeviti kell 7–19. Igapäevaselt viiakse päevakeskuse tegevusjuhendajaga läbi mitmeid arendavaid tegevusi, sealhulgas mälutreeninguid, peenmotoorseid tegevusi jne.

Tegevuste intensiivsus ja planeerimine lähtuvad eelkõige eaka suutlikkusest ning toimetulekust individuaalselt, arvestades sealjuures eaka ja lähedaste soove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles