Briti pataljon väisab Saaremaad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid.
Briti sõdurid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Järgmise nädala esmaspäeval ja teisipäeval tuleb Saaremaale Tapal asuva NATO lahingugrupi koosseisu kuuluva Suurbritannia pataljoni 100-meheline kompanii, kes osaleb siin militaarmatkal ja kohtub Kuressaare elanikega, kirjutab Saarte Hääl.

Kaitseliidu Saaremaa maleva teavituspealik Taavi Tuisk ütles, et inglased läbivad kahel päeval Tagamõisa poolsaarel erinevaid maastikupunkte, kuhu kuuluvad Kesknõmme kalakasvatus, Veere kaluriküla, Undva sõjaväebaas, Undva nina tipp, Harilaiu poolsaar, Kõruse küla ja Jaagarahu sadam. Grupid liiguvad 10-liikmeliste meeskondadena ja hajutatult. "Mul ei ole andmeid, kas pauku ka tehakse," ütles Tuisk.

"Viimasel päeval on inglased Kuressaares, kus kohtuvad inimestega, mängivad FC Kuressaarega jalgpalli, käivad koolides inglise keele tundides ja näitavad lossihoovis oma tehnikat, kui korraldatakse sõjatehnika näitus," lisas Tuisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles