Maavalitsused esitlevad veebikogumikku „Toidupüramiidi tipp“

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkur.
Suhkur. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne-Viru ja Harju maavalitsus esitlevad veebikogumikku, mis keskendub lisatavate suhkrute vähendamisele toidusedelis ning vaatab tervislikku toitumist kui tervikut, mille lahutamatuks osaks on ka liikumine.

Lääne-Viru maavalitsuse tervisedendaja Kaidy Aljama sõnul ei tähenda teadlik ja tervislik toitumine, et peaks loobuma toitudest, mis maitsevad. „Süüa tuleb ennekõike vajadusele vastavalt, tasakaalustatult ja mitmekesiselt,“ julgustas Aljama, lisades, et toidupüramiidi tipus olevaid maiustusi tuleks süüa pigem harva ja väikeses koguses, kuid siis süütundeta ja nautides.

Veebiväljaandest leiab huvitavaid retsepte ja nutikaid soovitusi. Seal on Rakvere Triinu lasteaia Naksitrallide rühma, Beebigurmee Cateringi ja Tuuli Ivaineni retseptid.

Tekstid on kokku pannud tervise arengu instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi ja personaaltreener Sven Hõbemägi koostöös Lääne-Viru ja Harjumaa tervisenõukogudega.

Veebikogumik põhineb eelkõige Eesti toitumis- ja liikumissoovitustel 2015.

Kogumiku leiab aadressil harjutervis.ee/toidupuramiid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles