Lastefond kutsub haigeid lapsi kasvatavaid peresid abi küsima

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisukaru.
Kaisukaru. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

SA TÜ Kliinikumi Lastefond kutsub üles haige või erivajadusega lapsega peresid, taotlema fondilt tuge lapse ravi või hooldamisega seotud kulutuste katmisel.

Lastefond toetab annetajate abil kõiki Eestis elavaid lapsi, kes vajavad ravi või hooldust, mida haigekassa ega kohalik omavalitsus ei rahasta kas üldse või täiel määral, teatas fondi esindaja.

Abi saamiseks tuleb täita taotlusvorm, mille leiab lastefondi kodulehelt www.lastefond.ee/abivajajale, ning saata see koos vajalike lisadokumentidega e-posti aadressil eveli.ilves@lastefond.ee. Taotluse saab esitada nii lapsevanem kui ka arst, sotsiaaltöötaja või perele lähedane isik. Kui taotluse täitmisel tekib küsimusi, saab nõu ja abi küsida meiliaadressil info@lastefond.ee.

Taotluse esitamise järel võetakse esitajaga ühendust, vajadusel täpsustatakse taotluses kirja pandut, konsulteeritakse raviarsti(de)ga ning esitatakse taotlus lastefondi nõukogule toetusotsuse langetamiseks.

SA TÜK Lastefond tegevusvaldkond on abi vajavate laste toetamisel lai ning fond ulatab aastas abikäe ligi 400 lapsele. Koos toetuse andmisega tõstatatakse võimalusel ka ühiskondlik diskussioon, kuidas probleemi lahendad ning anda impulss seadusmuudatustele ja haigekassa toetusnimekirjade täiendamisele. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles