Riigikogu arutab Ida-Virumaa tuleviku üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaljuvee.
Lembit Kaljuvee. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakonna fraktsiooni algatusel arutatakse neljapäeval riigikogus tähtsa küsimusena Ida-Virumaa tuleviku üle, sel teemal teevad ettekande Lembit Kaljuvee, Jaak Aab ja Mihhail Stalnuhhin.

Fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnas, et aastaid on räägitud suuremast riigi panusest Ida-Virumaale ning keskerakonnal on hea meel, et valitsus on pööramas maakonnale enam tähelepanu, teatas fraktsiooni pressiesindaja. „Leiame, et meil tulebki rohkem rääkida maakonnast, kus elab enam kui 143 000 inimest, kuid kus on kõrge töötuse määr ja  sotsiaalsed ning majanduslikud probleemid, millele tuleb meil otsa vaadata ja need lahendada,“ sõnas Sarapuu.

Riigikogule peab esimese ettekande ettevõtja, AS-i Kunda Trans nõukogu esimees ja AS-i Lajos nõukogu esimees Lembit Kaljuvee. Ida-Virumaa perspektiivi ja valitsuse tegevuse võtab seejärel lähemalt vaatluse alla riigihalduse minister Jaak Aab, kes töötab välja Ida-Virumaa programmi, mis sisaldab investeeringuid taristusse ning elanike paremasse elukvaliteeti. Samuti teeb ettekande Ida-Virumaalt riigikogusse valitud saadik Mihhail Stalnuhhin.

Keskerakonna fraktsiooni juht lisas, et loodab Ida-Virumaa temaatika arutamisel aktiivset osavõttu nii koalitsiooni kui ka opositsiooni saadikutelt, sest Eesti terviklik areng puudutab igaüht. Sarapuu ütles ka, et kuigi olulise tähtsusega küsimust on püütud siduda kooseluseaduse arutamisega, pole need omavahel seotud. „Olulise tähtsusega küsimuse arutamise riigikogus otsustas ja rääkis keskfraktsioon kantseleiga läbi enne, kui õiguskomisjon kooseluseaduse eelnõu 12. oktoobri istungi päevakorda määras,“ lausus Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles