Kaitseminister andis liitlastele missioonimedalid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kaitseväe Tapa linnakus korraldatud pidulikul rivistusel andsid kaitseminister Jüri Luik ja kaitseväe juhataja kindral Riho Terras NATO lahingugrupi sõduritele üle rahvusvahelises sõjalises operatsioonis osalenu medalid.

Kaitseminister Jüri Luik tänas sõdureid nende teenistuse ja Eesti kaitsevõimesse panustamise eest. “Afganistani relvavendluse kõrval olete õppinud teenima täiesti erinevas keskkonnas,” sõnas minister.  “Teie teenistus siin on märk Eesti ja Ühendkuningriigi tihedatest ja headest suhetest ning Eestis saadud kogemused aitavad tugevdada NATO-t tervikuna.“ Kaitseministri sõnul puudub tänu lahingugrupi siinolekule hirm ajaloo tragöödiate kordumise ees.

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras kinkis rivistusel Ühendkuningriigi üksusele kaitseväe juhataja lipu.

Rivistusel said medali 773 Briti liitlassõdurit tänuks eeskujuliku teenistuse ja silmapaistva koostöö eest lahingugrupi liikmena.

Rivistusel osales ka Ühendkuningriigi suursaadik Eestis Theresa Bubbear.

Briti, Prantsuse ja Taani sõduritest koosnev 1200-liikmeline NATO lahingugrupp alustas Tapal teenistust aprilli alguses ning kuulub 1. jalaväebrigaadi koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles