Isikumandaate jäi eelmisest korrast vähemaks

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
teiste seas sai iskumandidaadi teatriinimene Üllar Saaremäe.
teiste seas sai iskumandidaadi teatriinimene Üllar Saaremäe. Foto: Marianne Loorents

Kui nelja aasta eest sai isikumandaadi 25 kandidaati, siis sel korral oli isikumandaadi saanuid 19. See on ka mõistetav, sest volikogukohtade üldarv on oluliselt vähenenud.

Kõige rohkem – koguni neli – oli isikumandaadi saanuid Viru-Nigula vallas, kus ainult enda kogutud häältega pääsesid volikogusse Einar Vallbaum valimisliidust Meie Kodu, Jelena Fjodorova keskerakonnast ning Raido Tetto ja Kaido Veski valimisliidust Ranna-Viru.

Rakvere linnas ja Tapa vallas pääsesid isikumandaadiga volikogusse kolm kandidaati. Rakveres Marko Torm reformierakonnast, Anti Poolamets EKRE-st ja Mihkel Juhkami IRL-ist, Tapal Maksim Butšenkov keskerakonnast ning Alari Kirt ja Toomas Uudeberg valimisliidust Valgejõgi.

Kadrina vallas teenisid isikumandaadi Marko Teiva valimisliidust Terve Vald ja Üllar Saaremäe IRL-ist, Rakvere vallas aga Peep Vassiljev ja Aivar Aruja valimisliidust Üheskoos.

Kaks isikumandaati jagati ka Väike-Maarja ning Vinni vallas, need teenisid vastavalt Indrek Kesküla reformierakonnast ja Andrus Blok valimisliidust Koduvald ning Aarne Laas IRL-ist ja Rauno Võrno keskerakonnast.

Haljala vallas pääses isikumandaadiga volikogusse Leo Aadel reformierakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles