Alari Kirt: nii head tulemust ei lootnudki

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alari Kirt.
Alari Kirt. Foto: Arvet Mägi

Tapa vallas valimised võitnud valimisliit Valgejõgi saab vallavolikogus kümme kohta. Valimisliidu esinumber ja praegune Tapa vallavanem Alari Kirt ütles, et valimistulemus oli loodetust parem.

"Ma tegelikult ei uskunud, et nii palju saame," sõnas Kirt, kelle sõnul nägid suuremad konkurendid valimiskampaaniaga oluliselt rohkem vaeva kui nemad.

Alari Kirt ise sai 298 häält, mis oli teine isiklik tulemus keskerakonna liidri Maksim Butšenkovi järel. "Mul on hea meel, et inimesed on hinnanud eelmise nelja aasta jooksul tehtud tööd," sõnas Kirt.

Tapa vallavolikogus on 23 kohta, seega tuleb arutada, kellega moodustada koalitsioon. Alari Kirdi sõnul kogunevad valimisliidust volikokku valitud liikmed täna, et edasisi käike arutada. Praegune vallajuht hindas, et senine koostöö reformierakonnaga on olnud hea, ja tal pole midagi selle vastu, et see jätkuks. Samas tuleb otsus teha koos ning kõik oleneb ka sellest, millised plaanid on reformierakonnal ja teistel volikokku pääsenud jõududel. Teoreetiliselt on võimalik reformierakonnal, valimisliidul Koostöö ja keskerakonnal koalitsioon moodustada ka ilma valimisliiduta Valgejõgi.

Valimisliit Valgejõgi on otsustanud, et nende vallavanemakandidaat on Alari Kirt ja volikoguesimehe kandidaat praegune Tamsalu vallavolikogu esimees Toomas Uudeberg. Kirt sõnas aga, et koalitsiooniläbirääkimisi pidades tuleb olla valmis kompromissideks.

Alari Kirt pidas väga heaks näitajaks, et volikokku pääses kokku ka kaheksa senise Tamsalu valla inimest. Kui Tamsalu vald moodustab elanike arvult umbes kolmandiku tekkiva Tapa valla elanikest, siis on sealt ka umbes kolmandik vallavolinikke. "See väldib juba eos suhtumise tekkimist, et oleme meie ja on nemad," rääkis Kirt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles