Streikijad: lihakombinaadis läbirääkimisi ei peeta (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Täna pärastlõunal toimetusega ühendust võtnud inimene rääkis, et Rakvere lihakombinaadis läbirääkimisi ei peeta. Kinnitamata andmetel on kolm streikijat vallandatud.

Allika väiteil oli kaks nädalat tagasi koosolek, kus lihakombinaadi juhtkond palus aega lahenduse leidmiseks. Eelmise nädala neljapäeval peetud koosolekul ütles kombinaadi juhtkond, et mingit palgatõusu ei tule.

Allika sõnul käis eile töötajatega vestlemas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere, kes ähvardas kõik streikijad lahti lasta. “Esimesel päeval saab noomituse, teisel päeval saab noomituse, kolmandal päeval lastakse lahti,” vahendas allikas Mere sõnu.

Kaks streikijat teatasid ERRile, et neid on vallandatud, kuid tööandja seda ei kinnitanud. Postimehele kinnitamata andmetel lasti täna töölt lahti kolm töötajat. Virumaa Teatajaga rääkinud kombinaadi töötaja ütles, et homme hommikul enne tööpäeva algust kogunevad kolme vallandatu kolleegid lihakombinaadi väravas. Juhul kui kolme töötajat enam tööle ei lasta, lubavad ka ülejäänud tööle mitte ilmuda.

Lihakombinaadi juhtkonnalt ja kommunikatsioonijuhilt ei õnnestunud teisipäeva õhtul väidetavate vallandamiste kohta infot saada.

Streikijad kavandavad jätkata kuni neljapäevani. Neljapäeval minnakse tööle. Allika sõnul on järgmine streik kavandatud 31. oktoobrile. Ja siis streigitakse kuni lahendi leidmiseni.

Nüüdse streigi puhul on asja ametlikuks tegemiseks koostatud dokument. Üks koopia viidi Sõmeru vallavalitsusse, teine anti lihakombinaadi juhtkonnale.

Allika sõnul oli hiljutine palgatõus tühine. “Liinitöötajad ei saanud midagi,” ütles ta.

Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev kinnitas, et omavalitsus on saanud Rakvere lihakombinaadi töötajatelt avalduse seoses tööseisakuga. Vallajuhi sõnul ta avalduse sisust veel täpsemalt rääkida ei soovi, sest see on alles laekunud.

Vassiljevi sõnul hakkab omavalitsus asjaga tegelema. "Katsume protsessi sekkuda, et osapooled leiaksid kompromissi," sõnas Vassiljev. "Tööseisak on tagajärg ja praegu tuleks tegelda põhjustega."

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles