Lihakombinaadi streik jätkub (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jätkub Rakvere lihakombinaadi juures töötajate streik. 

Kogunenud inimesed ütlesid hommikul, et kui eile vallandatud kolm töötajat hoonesse ei pääse, ei lähe sinna ka nemad.

Veidi enne kella kaheksat tuli töötajate sõnul välja nende ülemus, kuid pöördus siis tagasi. Pärast kaheksat kutsus kombinaadi turvaülem, maakonna endine politseijuht Lembit Kalda inimesed sisse. "Mis me külmetame siin," sõnas ta. Kui töötajad said kinnitust, et sisse pääsevad ka eile vallandatud kolm kolleegi, läksid inimesed kombinaati. Mõne aja pärast tulid kolm inimest tagasi ja teatasid värava taga ootavatele meediaesindajatele, et koosolek algab kell 9.

Ühele eile vallandatud töötajale pandi süüks rüselust kolleegiga. Viimane andis ka selle kohta tunnistusi. Teine vallandamise põhjus oli streik. Mees ise rüselust eitas. "Las ta tuleb siia ja ütleb seda ise," lausus ta valetunnistaja kohta pahaselt. Tunnistajal aga lasti juba eile koju minna.

Töötajate sõnul kutsuti eile ka politsei, mistõttu vallandatud inimesed pidid kombinaadist lahkuma.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall kinnitas, et politsei käis eile õhtul lihakombinaadis turvalisust tagamas. "Kedagi kinni ei peetud, menetlust ei algatatud," sõnas ta.

Streikijad on aru saanud, et nende tegevus läheb mõneti seadusega vastuollu. Inimesed soovivad seadusesätteid täita ja pöördusid seepärast eile Sõmeru vallavalitsuse poole avaldusega.

Sõmeru vallavanem Peep vassiljev on varem öelnud, et omavalitsus soovib protsessi sekkuda, et osapooled leiaksid mõlemaid pooli rahuldava lahendi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles