Väiksemates linnades ja maa-asulates on populaarseim reformierakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Meelis Meilbaum

Linnades peale Tallinna, Tartu, Pärnu, Narva ja Kohtla-Järve oli oktoobris populaarseim partei reformierakond, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Väiksemates linnades toetas reformierakonda 32,3, keskerakonda 25,7, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 17,6, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 12,1, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 5,5 ning vabaerakonda 5,4 protsenti. Alla valimiskünnise ehk 5 protsendi jäi 1,5 protsendiga erakond Eestimaa Rohelised.

Alevikes ja külades toetas reformierakonda 30,3, EKRE-t 23,4, keskerakonda 15,7, SDE-d 15,2 ja IRL-i 11,1 protsenti. Allapoole valimiskünnist jäid vabaerakond 2,4 ja Eestimaa Rohelised 2 protsendiga.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Oktoobris oli "ei oska öelda" osakaal 20,4 protsenti.

Kokku küsitles Kantar Emor 9.-12. oktoobrini 1058 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles