HKScan: tavapärane töö Rakvere lihatööstuse tapamajas jätkub (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere lihatööstuse tapamaja 27 töötaja teisipäeval alustatud tööseisak on lõppenud ning alates neljapäevast jätkub töö tapamajas tavapäraselt.

«Tänaõhtuse seisuga on ebaseaduslikus tööseisakus osalenud töötajad teada andnud, et nad jätkavad homsest tapamajas tavapärast tööd,» ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Mere kohtus hommikul töötajatega ja kohtumisel lepiti kokku, et tööandja ja töötajate valitud esindajate vahel jätkatakse läbirääkimisi töötingimuste üle järgmisel teisipäeval. 

«Loodan siiralt, et leiame lahenduse, mis rahuldab mõlemaid osapooli,» sõnas Mere, kes kinnitas, et vallandatud kolme töötajat siiski tagasi ei võeta.

Vaata ka Virumaa Teataja videointervjuud, kus Anne Mere selgitab vallandamise põhjuseid ja räägib töötajate palgast: Mere: vallandatud töötajaid tagasi ei võeta.

Ettevõtte teatel töötas tapamaja teisipäeval ja kolmapäeval osalise koormusega ning tööseisak teiste osakondade tööd oluliselt ei seganud.

Rakvere lihatööstuse tapamaja 64-st töötajast 27 korraldasid tööseisaku, millega nõuti kõrgemat töötasu. Tööseisaku ajal vallandati kolm töötajat.

Rakvere lihatööstuse kuulub Põhjamaade lihatootja HKScan kontserni. HKScan toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles