Rakke volikogu lõpuistungilt lahkuti tusastena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõned päevad enne lõplike valimistulemuste väljakuulutamist nii-öelda kaheteistkümnendal tunnil kokku kutsutud Rakke valla volikogu pidas oma viimase istungi kolmapäeval naabermaakonnas Jõgevamaal, kus koguneti Kuremaa ujula seminariruumi.

Pingelise õhustikuga istungi päevakorras oli neli punkti, mis koalitsiooni kuulunud rahvaesindajate lihtsa häälteenamuse toel kõik ka kinnitati ja positiivselt ära otsustati.

Nii sai teoks Lahu endise koolimaja rentimine ja selle bilansiväliste varade üleandmine 85 aastaks MTÜ-le Kodukülad rendihinnaga sada eurot aastas, samuti Rakke alevikus aadressil Tehase 1 asuva kehvas seisus hoone rendile andmine eraisik Arvo Teedele 50 aastaks samuti igaaastase rendihinnaga sada eurot.

Päevakorra eelviimase punktina otsustati esitada uuele, valdade sundühinemise järel tekkivale Väike-Maarja valla volikogule eelnõu hüvitiste maksmiseks ametnikele ja töötajatele, kes haldusreformi järel kaotavad töökoha.

Lõpetuseks anti roheline tuli preemia maksmiseks ametist lahkuvale vallavanemale Andrus Blokile nelja kuupalga ulatuses ehk kokku ligi 8800 euro suuruses summas. Blok lahkus enne viimase päevakorrapunkti arutelu ja otsustamist saalist ning lõpuks enam tagasi ei tulnudki.

Volikogu istungit jälgis Kuremaal umbes paarkümmend Rakke ja Väike-Maarja valla inimest, kel olid kaasas erinevate sõnumitega plakatid, mis heitsid muu hulgas ette valla raha raiskamist. Ilmselgelt pettunud ilmega külalised lahkusid tusases meeleolus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles