Vinnis mängivad seitsme riigi noorkorvpallurid

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinnis võistlevad nädalalõpul seitsme riigi korvpallinoored.
Vinnis võistlevad nädalalõpul seitsme riigi korvpallinoored. Foto: Margus Martin

Reedest kuni pühapäevani toimub Vinni spordikompleksis Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) teise divisjoni avaetapp, kus võistlevad kuni 15-aastased korvpallipoisid.

Etappi korraldab Lääne-Virumaal Korvpalliakadeemia Tallinna Kalev koostöös Erkmaa Korvpallikooliga. KA Tallinna Kalevi nime all kaasa lööv võõrustajate meeskond koondab mängijaid nii pealinnast, Tartust kui ka Kundast.

Akadeemia tegevjuht Eduard Beilinson lausus, et sedavõrd mastaapset jõuproovi viiakse Vinnis läbi mitmel põhjusel. "Esiteks on see soodne oma asukoha poolest, sest meie enda võistkonna poisid, kelle põhituumiku moodustavad Erkmaa korvpallikooli mängijad, lisaks pallurid BC Tallinna ja RSK sPORTKUNDA klubist, sõitsid siia kokku enam-vähem ühekauguselt. Teine põhjus peitub selles, Vinni spordikompleks pakub selliste võistluste korraldamiseks korralikke tingimusi."

Kaheksa võistkonnaga turniiril mängib kaasa rohkem kui 120 noorkorvpallurit Gruusiast, Ukrainast, Valgevenest, Poolast, Norrast, Lätist ja Eestist. Neist Ukrainat ja Gruusiat esindavad riigi omavanuste koondised ning Poolat Pomerania maakonna koondvõistkond.

Turniir kestab Vinnis kuni ülehomseni: reedel ja laupäeval on kavas kaheksa ning pühapäeval päeva esimeses pooles neli matši. Täpsem ajakava ja tulemused koos online-statistikaga leiab EYBL-i kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles