Homme kuulutatakse välja aasta põllumees

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme selgub aasta põllumees.
Homme selgub aasta põllumees. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Homme selgub Tallinnas riigikogu konverentsikeskuses aasta põllumees 2017.

Tänavusele aasta põllumehe konkursile on maamajanduslikud organisatsioonid esitanud kümme kandidaati seitsmest maakonnast. Tiitlile konkureerivad põllumehed Harju- ja Raplamaalt, Lääne-Virumaalt ja Pärnumaalt, samuti Saaremaalt, Tartu- ja Võrumaalt. Esindatud on piima- ja teraviljakasvatus, samuti lihaveise- ja kitsekasvatus. Põllumehed konkureerivad kartuli-, köögivilja ja maasikakasvatuse, aiandusega, samuti kalakasvatusega.

Lääne-Virumaalt on aasta põllumehe kandidaatideks esitatud Kalmer Visnapuu ja Hans Kruusimägi.

Konverentsil esineb tervitusega Eesti vabariigi president Kersti Kaljulaid. Põllumajanduspoliitika hetkeseisu selgitab maaeluminister Tarmo Tamm. Põllumajandusreformi uusi suundi avavad Copa-Cogeca peasekretär Pekka Pesonen ja Soome Põllumeeste ja Metsaomanike Keskliidu juhataja Simo Tiainen. Jätkusuutlikust toidutootmisest teeb ülevaate Leedu Põllumajandusühistute Liidu juht Mindaugas Maciulevicus.

Aasta põllumehe konkurssi korraldavad Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles