Kadrinas allkirjastati kolmikvõim

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina koalitsioonileppe alkkirjastavad: vasakult Üllar Saaremäe (IRL), Madis Viise (Terve Vald), Jaanus Reisner (Koduvald)
Kadrina koalitsioonileppe alkkirjastavad: vasakult Üllar Saaremäe (IRL), Madis Viise (Terve Vald), Jaanus Reisner (Koduvald) Foto: Lisete Laisaar

Kadrinas Tristvere kohvikus sõlmisid koalitsioonileppe valimised võitnud valimisliit Terve Vald, möödunud perioodil võimu hoidnud valimisliit Koduvald ning ühe kohaga volikokku pääsenud IRL.

Terve Valla esinumber Marko Teiva rääkis, et koalitsiooniläbirääkimised ei olnud kerged ning kõik osapooled pidid tegema kompromisse, mille tulemusena jõuti loodetavasti kogukonna jaoks parima tulemuseni. "Lootsime saada volikogus kümme kohta, aga kuna nii ei läinud, pidime otsima tugeva partneri," ütles Teiva.

Läbirääkimiste käigus kohtuti kõigi valimisliitudega, kuid kõik partnerid ei olnud Teiva sõnul valmis koostööks. "Meie eesmärgiks oli luua laiapõhjaline koalitsioon," lisas Marko Teiva.

Volikogus 19 kohast 9 endale võitnud Terve Vald saab esitada vallavanema kandidaadi, kelleks on Marko Teiva. Valimisliidule kuulub ka volikogu esimehe koht. Kolmapäevasel esimesel istungil esitab valimisliit kandidaadiks Madis Viise.

Kuigi Kadrina vallas polnud viimasel neljal aastal abivallavanema kohta, ennistatakse see koht ning abivallavanema kandidaadiks on praegune vallavanem Erich Petrovits valimisliidust Koduvald.

Kadrina praegune volikogu esimees, Koduvalla liige Jaanus Reisner rääkis, et Koduvalla ja Terve Valla programme võrreldes on need tegelikult väga sarnased. "Meil ei ole põhimõttelisi erimeelsusi. Isikute tasandil olevad erisused saab ületada," rääkis Reisner.

Abivallavanema koha taastamise põhjusena tõi Reisner välja soovi säilitada kompetentsi, mis Koduvallal valda juhtides on kogunenud.

Leppe allkirjastamisel ütles IRL-i kuuluv Üllar Saaremäe, et teeb volikogule kindlasti ettepaneku lisada koalitsioonileppesse punkt, mis näeb ette Rakvere kuuseinstallatsiooni Kadrinasse kolimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles