Rakvere teistmoodi jõulukuusk pole välisturistide arvu kasvatanud

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere jõulupuu.
Rakvere jõulupuu. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere eriline jõulukuuseinstallatsioon jõuab igal aastal küll välismeediasse, ent Lääne-Virumaa välisturistide arvule sel märgatavat mõju pole olnud. Samas peab EAS oluliseks järjepidevust, et mõju ajapikku avalduma hakkaks ja Lääne-Virumaa turistide poolt üles leitaks, vahendab ERR.

Praegu külastab Lääne-Virumaad aastas ligi 100 000 siseturisti ja üle 30 000 välisturisti.

"Kuusk muidugi ise ei ole eraldi tuleku põhjuseks, küll aga see on tuntuse kasvatamise võimaluseks ja kui rääkida näiteks välisturistidest, siis Rakveres ja Lääne-Virumaal tervikuna on põhiline külastaja Soomest," ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

EAS turundab Eestit muuhulgas jõulumaa kuvandiga, mida aitab luua Tallinna traditsiooniline jõuluturg, mis aasta-aastalt üha rohkem turiste meie pealinna toob.

"Meil on hea võimalus oma esitlustes, oma postitustes, oma uudiskirjades saata välja ka seda sõnumit, et lisaks sellele traditsioonilisele kaunile Tallinna jõuluturule on meil Rakveres ka jõulukuusk, mis on teistsugune," selgitas Mutso EAS-i abi Rakvere turundamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles