Täna algavad lihakombinaadis läbirääkimised

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad vallandatud kolleegidele solidaarsust avaldamas.
Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad vallandatud kolleegidele solidaarsust avaldamas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eelmisel nädalal leppis lihakombinaadi juhtkond kokku tapamaja streikivate töötajatega, et nelja inimesega peetakse täna läbirääkimisi palga ja töökorralduse üle.

Ülevaade läbirääkimistest antakse kell 16.

Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev rääkis, et lihakombinaadi töötajad käisid eile tema juures ja tegid uue avalduse. Selles loobutakse 31. oktoobrile kavandatud uuest tööseisakust, mis oli kirjas esimeses avalduses. Vassiljevi sõnul tähendab see seda, et kui nüüd peaksid läbirääkimised liiva jooksma, siis enne tööseisakut korraldada ei saa, kui töötajad teevad uue avalduse lihakombinaadi juhtkonnale, riiklikule lepitajale ja omavalitsusele.

Vassiljev soovitas lihakombinaadi töötajatel kaasata läbirääkimistesse jurist ja tema andmetel osaleb tänastel kõnelustel ühe ametühingu seadusetundja.

Eelmise nädala teisipäeval korraldatud tapamaja töötajate streiki pidas lihakombinaadi juhtkond ebaseaduslikuks tööseisakuks. Töölt vallandati kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles