Viru Õlu hakkab tootma Punk õlut

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla (vasakult), Punk laulupeo vaimne isa Üllar Saaremäe ja AS-i Viru Õlu peadirektor Ott Licht lepingu allkirjastamisel.
Rakvere linnapea Andres Jaadla (vasakult), Punk laulupeo vaimne isa Üllar Saaremäe ja AS-i Viru Õlu peadirektor Ott Licht lepingu allkirjastamisel. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeva pärastlõunal sõlmisid Punk laulupeo korraldajad ja AS Viru Õlu lepingu, mille kohaselt toodab Haljala õlletehas Punk õlut ja toetab Punk laulupidu ka rahaliselt.

AS Viru Õlu toodab Punk laulupeoks spetsiaalset õlut, mille valis välja erikomisjon pimetesti käigus. Rakvere linnapea ja Punk laulupeo korralduskomitee juht Andres Jaadla rääkis, et komisjon sooritas päris tõsise pimetesti, mille käigus üritati meenutada, kuidas maitses õlu enda punkariaegadel.

“Pimetestil valiti välja täiesti uus 4,6% alkoholisisaldusega õlu, mis minu hinnangul jääb maitselt kuhugi kunagiste Kuldse Odra ja Žiguli vahepeale,” lausus Jaadla.

Punk laulupeo vaimne isa Üllar Saaremäe sõnul on ühine laps sündinud. “Isaks on Punk laulupidu, emaks Viru Õlu ja lapse nimeks Punk õlu,” kõneles Saaremäe.

AS Viru Õlu peadirektor Ott Licht märkis, et päris sündinuks last siiski lugeda veel ei saa, sest praegu on Punk õlut olemas vaid mõned näidispudelid ja nendegi sisu pole päris õige.

“Liiga vara enne laulupidu ei ole mõtet õlut valmis teha, tahame, et õlu ikka võimalikult värske oleks,” lausus Licht ja lisas, et uut õlut hakatakse villima mai teises pooles.
Lichti sõnul on ajutised asjad tavaliselt kõige kindlamad ja sestap lootis ta, et Punk õlle tootmine ei piirdu ainult Punk laulupeoga, vaid õlu elab hiljem oma elu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles