Kaitseinvesteeringute keskus avas Tapa kaitseväelinnaku laienduse

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseinvesteeringute keskus avas esmaspäeval kell 15 pidulikult Tapa kaitseväelinnaku laienduse, mis on viimase aastakümne üks suuremaid ja komplekssemaid kaitseotstarbelisi ehitusi Eestis. Laienduse avas kaitseminister Jüri Luik.

Valminud ehitiste hulka kuuluvad 20 hoonet ja rajatist, sealhulgas 3 kasarmut, toitlustuskompleks, hooldus- ja õppehallid ning teenindushooned – kokku ligi 38 000 ruutmeetrit pinda.

Uued kasarmud on Euroopa moodsaimad, need on projekteeritud arvestades sõdurite vajadusi ja tänapäevast väljaõpet. Igas kasarmus on 300 majutuskohta ja 30 töökohta.

Ühte hoonesse on koondatud ühe allüksuse elu- ja õpperuumid, varustus ja hooldusruumid. 5500 ruutmeetri suurune toitlustuskompleks on üks suuremaid Baltimaades ning seal on võimalik päevas toitlustada 3200 inimest, neist 2400 kohapeal ning 800 väliõppustel.

Linnaku laienduse ehitasid AS Nordecon ja AS-i Tallinna Teed Merko Ehitus Eesti AS. Ehitustööde maksumus on 43 miljonit eurot. Ehitustööd lõppesid oktoobri alguses, kokku on Tapa linnakus 2017. aasta sügisest kaheksa kasarmut, neist kolm liitlaste käsutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles