Maanteeamet otsib innovaatilisi ideid meeste nähtavaks tegemiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Maanteeamet otsib konkursiga innovaatilisi ideid meeste nähtavaks tegemiseks.

"Eesti statistika näitab, et noored linnamehed vanuses 26–34 eluaastat peavad ennast vaid autoroolis istujateks ja seetõttu muutuvad sõidukist väljudes tontideks teel. Meie missioon on ka nemad silmapaistvaks teha," märkis maanteeamet.

Seetõttu kuulutabki amet välja konkursi, leidmaks ideid, kuidas mehi liikluses nähtavamaks teha. "Oled sa märganud inimesi, kes kannavad enda küljes midagi enneolematut ja innovatiivset, olles tänu sellele silmapaistvad kõigile? Või meenuvad sulle just need mustad kogud, kes ei ole ennast nii nähtavaks teinud? Põhjuseid, miks nad ei ole ennast nähtavaks teinud, on mitu: neil oli helkur, mis kadus ära; nad ei ole leidnud meelepärast toodet; nad unustavad helkuri enda külge kinnitada või lihtsalt ei tea, miks helkur on vajalik. Just siin saad sina appi tulla. Inspireeri neid oma ideega – olgu selleks väike vidin, pealaest jalatallani ulatuv kombekas või hoopis midagi kolmandat," seisab maanteeameti üleskutses.

Tingimused on lihtsad: idee peab lahendama probleemi, et noored, 26–34-aastased mehed ei tee ennast liikluses nähtavaks; mida innovaatilisem lahendus, seda parem; ideed tuleb saata hiljemalt 1.detsembriks meiliaadressil gerli.grynberg@mnt.ee.

Maanteeameti ennetustöö osakond paneb kokku žürii, kes valib välja parimad tooted või ideekavandid, kalkuleerides hinnasuhet, praktilisust, innovaatilisust, teostatavust, testrühma hinnangut ning ägedust. "Võitjad pääsevad silma paistma 2018. aastal toimuvale festivalile Weekend, ning kes teab, võibolla on just sinu loodud innovatsioon varsti ka massides," lisas amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles