Reporter testib: kuidas abi saabumiseni piiratud varudega toime tulla

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädavajalike varude hankimisel nõustas reporterit päästeameti ennetustööosakonna ekspert Mikko Virkala.
Hädavajalike varude hankimisel nõustas reporterit päästeameti ennetustööosakonna ekspert Mikko Virkala. Foto: Margus Martin

Virumaa Teataja otsustas katsetada, kui raske on toime tulla erakordsetest ilmastikuoludest tingitud hädaolukorras, näiteks lumetormi tõttu kodus lumevangi jäädes, kasutades piiratud vahendeid ja toiduvarusid.

Eksperimendi sooritamiseks käisime teisipäeval koos päästeameti ennetustööosakonna eksperdi Mikko Virkalaga hulgilaos, et varuda päästeameti soovitatud esmatähtsad vahendid ja varud iseseisva toimetuleku kindlustamiseks seitsmeks päevaks. Eeldatakse, et abi saabub just nii pika aja möödudes.

Ühele inimesele vajalike varude hulka kuuluvad muu hulgas joogivesi (21 liitrit), valik hästi säilivaid toiduaineid (purgisupid, konservid, makaronid, küpsised, halvaa jms), tikud, esmaabitarbed (valuvaigistid, plaastrid jms), taskulamp koos varupatareidega, telefoni vms mobiilsete seadmete laadimise vahendid (akupank), gaasiballooniga pisike priimus toidu valmistamiseks, hügieenivahendid (niisutatud puhastuslapid), patareitoitega raadio.

Eksperimendi paigaks on Virumaa Teataja toimetus, kus reporter ei ööbi, aga toimetab töö kõrvalt kõik muud igapäevased toimetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles