Tulevased nooremallohvitserid läbisid lõpurännaku

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni nooremallohvitseri baaskursusel osalenud ajateenijad lõpurännakul.
1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni nooremallohvitseri baaskursusel osalenud ajateenijad lõpurännakul. Foto: Kaitseväe peastaap

Üle saja 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni nooremallohvitseri baaskursusel õppiva ajateenija läbis eile ligi 30-kilomeetrise lõpurännaku.

Eisma sadamas alanud rännaku käigus läbisid ajateenijad kokku seitse kontrollpunkti, sealhulgas tuli tulevastel nooremallohvitseridel läbida osa maad paadiga, teha meredessant, ületada jõgi ja õppemiiniväli ning tõrjuda imiteeritud vastase rünnak.

"Sõdurid läksid väga hea tempoga, ning ka need, keda vastane proovis rajalt kõrvale juhtida, tulid finišisse," ütles suurtükiväepataljoni staabi- ja tagalapatarei ülem leitnant Sten Valdaru.

Tema sõnul oli rännaku üks eesmärkidest anda tulevastele nooremallohvitseridele võimalus tõestada end visa, tasakaaluka ja kompetentse jaoülemana. "Liikumine pimedas, metsas ja soos, kus ainukeseks valgusallikaks on kuu ning igal pool võib varitseda vastane, õpetas neile ka seda, et nad suudavad teha palju rohkem kui nad ise arvavad," lisas ta.

Viienädalane nooremallohvitseride baaskursus lõpeb reedel, seejärel algab nooremallohvitseride erialakursus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles