Rakvere gümnaasiumi õpilased kokkasid staaridega Solarises

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Birgit Sarrap, Getter Jaani, Grete Paia, Paljas Porgand ja Kristel Aaslaid andsid oma osalusega panuse koolidele mõeldud ettevõtmisse "Suur pudruprogramm 2017", mis kestis kogu oktoobrikuu.

Pudruprogrammi raames nuputas üle 6000 lapse pudruretsepte, kokkas, tegi pilte ja salvestas videoid sõnumiga „Miks ma tahan putru süüa!“.

Fortuuna valikul käisid lõpupeol Solarise keskuses staaridega kokkamas Rakvere gümnaasiumi lapsed, kes kinnitasid, et puder annab neile jõudu, on maitsev ja tervislik toit. Üks 1. klassi tüdruk teatas veendunult, et puder teeb teda pikemaks.

Õpetaja Kristiina Leppik tänas vahva ürituse eest: „Oleme rõõmsad, et loosiõnn just meile naeratas, ning lõpuüritus oli väga eriline – lapsed said staaridelt autogramme ja teha selfie'sid oma nii paljude iidolitega. Kindlasti jääb kogu programm ise ja üritus lastele kauaks meelde ning ärgitab edaspidigi tervislikumalt toituma.“

Birgit Sarrap ütles, et tema osales projektis seetõttu, et aktiivselt on tervisliku toitumise teemasse haaratud just lapsed ja temagi tahab sellele anda oma toetuse.

Grete Paia on alati pudrust lugu pidanud ja see on tema põhiline hommikusöök. „Võtan pudru kaasa ka siis, kui lähen välismaale, et saaksin kodust toitu süüa,“ lausus ta.

Kristel Aaslaid ja Getter Jaani mainisid, et nemad osalesid projektis juba teist aastat, kuna peavad ülimalt tähtsaks, et lapsed oskaksid ise, ilma emme-issi pealekäimiseta, aru saada, milline toit on neile hea ja milline mitte.

Paljas Porgand tutvustas lastele oma uut pudruraamatut, kust leiab palju ootamatuid retsepte.

Päevajuht oli pudrusõber Pille Minev, laste teadmisi teraviljadest kontrollis professor Tera ja külalistele esinesid Sõlekese pisikesed rahvatantsijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles