Galerii: aasta kultuuriteo väljakuulutamine Rakvere teatris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konverentsil kuulutati välja “Kultuuri tegu 2017”, milleks Eesti Kultuuri Koja liikmed valisid viie nominendi seast loomeinimeste ühispöördumise “222 kiri”, millega soovitati riigikogul jätta Rail Balticu rahvusvaheline kokkulepe ratifitseerimata, et Eesti maa, eesti rahvas ja kultuur säiliksid ka tulevastele põlvedele.

222 inimese ühispöördumine oli jätkuks 30. septembril 2016 Postimehes ilmunud 101 kirjale ja sellele järgnenud juba 152 allkirjaga pöördumisele ning selles soovitati riigikogul jätta Rail Balticu rahvusvaheline kokkulepe ratifitseerimata. Avalik pöördumine Eesti ühises mureasjas kõnetas ühiskonda laiemalt.

Kirja tunnustati kui 222 kultuuriinimese ühist jõupingutust ühise eesmärgi nimel – Eesti nimel –, mis enesestmõistetavalt hoiab ja tugevdab eesti kultuuri sisemist jõudu.

Kultuuriteo nominentideks olid veel Setomaa kolmekordne ülemsootska Aarne Leima ja tema kultuuriprojekt “Setomaa külad”, elamustuur "Laste Vabariik", mahe-Eesti arenguidee ja riigi mahekäsitluse kontseptsioon "Eesti – arukas ja mahekultuurne riik" ning Konrad Mäe elulooraamat.

Hääletusest võtsid osa Eesti Kultuuri Koja liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles