Lastefond ja Ironmani võistluste juhid koos Raivo E. Tammega korraldasid Tudulinna asenduskodus spordipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvusid Ironmani korraldajad koos hea eeskuju Raivo E. Tammega ja TÜ Kliinikumi Lastefondi esindajad Tudulinna asenduskoduga ning pidasid seal lastega maha ühise spordipäeva.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar ütles, et asenduskodulapse elu paremaks mõistmiseks otsustati teha üheskoos Ironmani korraldusmeeskonnaga külaskäik Tudulinna asenduskodusse.

Üks külastuse eesmärk oli see, et ka Ironmani triatloni korraldajad saaksid parema ülevaate sellest, miks lastefond heategevusjooksuga just asenduskodulastele annetusi kogub.

“Et see kõik aga lõbus oleks, otsustasime korraldada külaskäigu teises võtmes ehk ühise spordipäevana,” rääkis Saar.

Karis Mugamäe, Tudulinna asenduskodu juhataja, ütles, et lastefondi abil on olnud võimalik palgata spetsialist lastele psühholoogilise toe pakkumiseks, ja väljendas heameelt, et lastefond ja Ironmani võistluste korraldajad jätkavad lähiaastatel koostööd.

„Koostöös lastefondiga oleme korraldanud heategevusjooksu ning aidanud koguda annetusi Tudulinna asenduskodu jaoks. Soovime koostööd jätkata, et kolme aasta jooksul aidata koguda kõigi asenduskodude jaoks rohkem toetust," rääkis Ain-Alar Juhanson, Ironmani sarja Eesti võistluste peakorraldaja.

Raivo E. Tamm ütles, et head teha võib mitmel moel, olgu annetuse kaudu või hoopis valmistada samamoodi mõni eriline üritus, minna lihtsalt külla või pöörata erineval moel tähelepanu asenduskodulastele ja kõigile, kes abi vajavad.

Lastefond on alates 2010. aastast võimaldanud annetajate abiga Tudulinna asenduskodus kasvavatel lastel saada täiendavat psühholoogilist ja terapeutilist tuge, kattes eripedagoogi ja tegevusterapeudi töötasu ning transpordikulud.

Viimasel kahel aastal on asenduskodulaste toetuseks kogutud heategevusjooksu korraldamisega raha ka Ironmani 70.3 Otepää triatloni raames.

Järgmisel aastal toimub Ironmani 70.3 Otepää poolpikk triatlon 16. juunil ning esmakordne Ironmani täispikk Tallinna triatlon 4. augustil, mõlema suure rahvusvahelise triatlonifestivali raames korraldatakse taas asendkodulaste toetuseks heategevusjooks ning annetuste kogumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles