Lihakombinaadi palgavaidlus jäi lahenduseta

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.
HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eile kohtusid HKScan Estonia juhtkonna ja Rakvere lihakombinaadi ametiühingu esindajad, et jõuda kompromissile palgatülis, mis viis mõne nädala eest streigini tapamajas. Paraku lõppes kohtumine tulemusteta.

Ettevõtte juhtkond oli kohtumisele kaasanud advokaadibüroo Sorainen esindaja, kelle teatel ei hakka HKScan paarikümne inimese kaupa palgateemadega tegelema.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson ütles, et nii töötajatel kui ka ametiühingul oli ootus, et kohtumisel esitatakse palgapakkumine, mis lahendaks töötüli, kuid paraku nii ei läinud. “Tööandja pakkus välja mudeli, kuidas pikema aja jooksul kogu ettevõtte palgasüsteem ümber korraldada, mis iseenesest on tervitatav, kuid konkreetsete inimeste ehk tapamaja töötajate muret see ei lahenda,” rääkis Peterson. Küll tunnistas juhatus, et töötajate palk on tänavu mullusest keskmiselt 40 euro võrra madalam.

Järgmises kohtumises kahe nädala pärast on kokku lepitud ning selleks ajaks on HKScani juhtkond lubanud leida eraldi lahenduse tapamaja töötajatele. “Pärast seda kohtumist saame anda hinnangu, kas meil on mõtet rahulikult kokkuleppele jõuda,” ütles Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles