Narva-Jõesuus sai avalöögi kolmas toidufestival

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fama kaubanduskeskuses külastajate silme all valminud Aleksandr Nikoškovi "salajane roog".
Fama kaubanduskeskuses külastajate silme all valminud Aleksandr Nikoškovi "salajane roog". Foto: Jekaterina Gritskova

Eelmisel neljapäeval sai avalöögi Narva-Jõesuus kolmas toidufestival eksootilise nimetusega "Silm suhu!". Avadinee toimus itaalia restoranis Gioventu, mis paikneb hiljuti remondi ja kapitaalse uuenduskuuri läbinud spaahotellis Liivarand.

Restorani peakokk Jevgeni Jermoškin poputas avaõhtusöögi külalisi marineeritud silmudega õrnas sinepikastmes kõrvitsa-fenkolitartariga. Romantilise meeleolu lõi õhtusöögil kollektiiv Gourmet Duo.

Olgu öeldud, et duo ei jäänud peo ainsaks muusikaliseks külaliseks. Põhja-Euroopa suurima ja mitmenäolisema muusikafestivali Tallinn Music Week peakorraldaja Helen Sildna tähistas koos sõpradega seal oma sünnipäeva. Tema ilmumine Ida-Virumaale on seotud võimsa projektiga (mille üksikasjad jäävad praegu veel saladuseks), muusikafestivaliga Narva Is Next, mis on planeeritud järgmiseks sügiseks endise Kreenholmi tekstiilivabriku territooriumile.

Laupäeval toimus kaubanduskeskuses Fama üritus "Salajane nädalavahetus", kus Narva kohviku Muna ja Tallinna Linnuküla Resto peakokk, Eesti kõrgetasemelisel kulinaaride konkursil "Aasta kokk" kaks korda teise ja kaks korda kolmanda koha vääriliseks tunnistatud "salajase roa" retsepti autor Aleksandr Nikoškov valmistas selle oma retsepti järgi külastajate silme all degusteerimiseks 100 portsjonit delikatessi.

Ida-Virumaa kohvikud ja restoranid kavatsevad gurmaane silmutoitude erimenüüga rõõmustada kuni selle nädala lõpuni. Silmupäevade lõpuüritus toimub juba sellel reedel Meresuu SPA & Hotelli lounge-baaris Red Rose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles