Rägavere valla juhtide tegevuse uurimiseks politsei menetlust ei alustanud

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõedaku puhkekeskuse ümber on käinud tants  ja trall juba  aastaid.
Mõedaku puhkekeskuse ümber on käinud tants ja trall juba aastaid. Foto: Marianne Loorents

Osaühing Rotand Arendus tegi keskkriminaalpolitseile väärteoteate Rägavere vallavolikogu aseesimehe Rene Metsla ja vallavanema Virgo Koppeli kohta.

Ida prefektuuri pressiesindaja Leana Loide sõnul politsei menetlust ei alustanud, sest selleks puudub piisav seaduslik alus.

Lugu sai alguse konfliktist Rägavere vallavõimude ja äriühingu vahel. Osaühing Rotand Arendus võitis Mõedaku puhkebaasi müümiseks välja kuulutatud hanke. Notari juures ostu-müügitehingu vormistamisest aga ei tulnud midagi välja. Omavalitsus leidis, et ostja on kehtestatud müügitingimustest loobunud.

5. oktoobril tunnistas Rägavere vallavalitsus oma korraldusega lõppenuks avaliku kirjaliku enampakkumise. Samal istungil arutati MTÜ Rägavere Valla Huviklubi avaldust osta puhkebaasi kinnistu 53 000 euro eest. Vallavalitsus koostaski volikogu otsuse eelnõu, et rahvaasemikud otsustaksid müüa kinnistu MTÜ-le.

Kinnistu müük oli päevakorras vaid Rägavere vallavolikogu viimasel istungil, mis peeti mõned päevad enne kohalike omavalitsuste volikogu valimisi. Veel enne vallavolikogu istungit saatis OÜ Rotand Arendus esindaja, vandeadvokaat Tõnu Tuulas Rägavere vallavalitsusele kirja, kus märkis, et vald vahetas notarit ja uue notari juures hakati tema kliendile peale suruma varasemast kardinaalselt erinevat tehingu vormistamise viisi, mille järgi pidi ostja tasuma küll 52 000 eurot, kuid kinnistut endale ei saa. Volikogu liikmete poole pöördus OÜ Rotand Arendus juhatuse liige Andres Haidak.

Vallavolikogu otsustas puhkebaasi müüa MTÜ-le. Müümise poolt hääletas viis, vastu oli kolm rahvaasemikku. OÜ Rotand Arendus kaebas Rägavere vallavõimu kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles