Märjal põrandal kukkunud kinnipeetav saab Viru vanglalt hüvitist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru vangla peab maksma 300 eurot hüvitist kinnipeetavale, kes kukkus ligi viis aastat tagasi vangla märjal põrandal ning sai kergelt vigastada, selgub riigikohtu teisipäevasest otsusest.

Liikumiseks karku kasutav kinnipeetav kaebas vangla kohtusse, kuna kukkus 2012. aasta sügisel Viru vanglas kahel korral. Esmalt kukkus vang 28. oktoobril jalutusala jäätunud ja libedustõrjeta põrandal, teine kord aga 5. novembril vangla märjal põrandal, kusjuures talle oli antud korraldus koristamise käigus kanda ämbrit. Kinnipeetav leidis, et vangla peaks talle maksma hüvitiseks 3000 eurot.

Tartu halduskohus jõudis otsuseni mullu märtsis, rahuldades vangi kaebuse osaliselt. Jalutusala vahejuhtumi puhul kohus vanglal süüd ei näinud, kuna kinnipeetaval oli võimalik hoiduda jalutusalale sisenemisest ning jäitega kattunud põrandale astumine oli tema enda otsus. Märja põranda intsidendi osas leidis aga kohus, et vangla poleks tohtinud karguga liikuvale kinnipeetavale anda tööülesandeid, mis sisaldasid ämbri kandmist, samuti ei hoiatatud teda märja põranda eest ning pärast kukkumist ei aidanud ametnikud seljavigastusega kinnipeetavat põrandalt üles. Hüvitiseks mõistis kohus vangi kasuks välja 300 eurot.

Hiljem jäi halduskohtu lahend kahju määramise osas jõusse ka ringkonnakohtus ja riigikohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles