Vene ohvitserid inspekteerivad keskpolügooni ja 1. jalaväebrigaadi

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastuskontroll.
Relvastuskontroll. Foto: Kaitseväe peastaap

Kolmeliikmeline Venemaa Föderatsiooni relvastuskontrollikeskuse delegatsioon viibib sel nädalal Eestis, et Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) Viini dokumendi täitmise raames inspekteerida 1. jalaväebrigaadi ja kaitseväe keskpolügooni.

Raport inspektsiooni tulemustest saadetakse kõikidele OSCE liikmesriikidele. Eesti kaitseväe relvastuskontrolli inspektorid on sel aastal inspekteerinud Valgevene relvajõude ning osalenud vaatlejatena õppusel Zapad, samuti on eestlased osa võtnud teiste NATO riikide juhitud inspektsioonidest.

Vastavalt OSCE Viini dokumendi julgeoleku- ja usaldusmeetmetele võivad organisatsiooni liikmesriigid sooritada kuni 48-tunniseid inspekteerimisvisiite, inspekteerides 18 000 ruutkilomeetri suurust maaala.

Viini dokumendi raames võimaldavad Euroopa julgeoleku ja koostööorganisatsiooni liikmesriigid üksteisele ülevaate oma relvastusest ja isikkoosseisust ning lubavad tutvuda väeosade ja baasidega, samuti teavitavad kindlaksmääratud korras sõjalistest õppustest, kus osaleb teatud arv lahingutehnikat või sõjaväelasi. Euroopa julgeoleku ja koostööorganisatsiooni (OSCE) kuulub 57 riiki Euroopast, Kesk-Aasiast ja Põhja-Ameerikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles