Juhtkiri: konverentsiturismipealinn

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Uhh! Pealkiri on küll üks jube sõna, eks ole! Konverentsiturismipealinn. Aga selle sõna sisu iseenesest väga jube ei ole. Viimastel nädalatel on Rakvere võõrustanud kultuurikoja korraldatud kahepäevast konverentsi, piimanduskonverentsi ning nädalalõpul kogunevad siia kaitseliitlased samuti konverentsi pidama. Rakvere teater, Aqva konverentsikeskus ja Tark Maja töötavad täistuuridel, et võõrustada kõiki neid rahvamasse.

Ühelt poolt on tore, et üleriigiliste ürituste korraldajad on Rakvere üles leidnud. Eks üht-teist ole siin varemgi aset leidnud, aga seda, et sisuliselt nädala jooksul kolm mastaapset üritust siin toimuks, ei tulegi meelde. Selmet kõik praktiliselt korraga toimuks, oleks siinsete ettevõtjate seisukohast loomulikult teretulnum, kui üritusi oleks pigem harvem, aga regulaarselt.

Üha rohkem tahavad inimesed pääseda pealinnast välja ning tuima konverentsisaalis istumise kõrval soovitakse nendesse päevadesse muudki, mida Rakverel spaa, linnuse ja teatri näol omajagu pakkuda on. Rakvere Keskväljakule uue kultuurikeskuse ehitamise pooldajad on ühe võimalusena pakkunud välja selle hoone rentimise just konverentsituristidele. Karmeli koguduski plaanib oma uude hoonesse nii konverentsi- kui kontserdisaali.

See turismiliik on mõnes mõttes tore: ühest küljest tullakse kohale sunniviisiliselt töö või mõne muu tähtsa põhjuse tõttu, teisalt tahetakse aga juba võõras linnas kohal olles siit maksimumi võtta. Kohvikutele, hotellidele ja kauplustele tähendab see teenistust. Tore!

Võime konverentsiturismist unistada küll, aga et sellised suured üritused siia jõuaksid, tuleb tänulik olla pigem väga osavatele müügiinimestele, kes Rakveret atraktiivse paigana reklaamivad.

Kuid iseenesest asjad ei juhtu. Võime konverentsiturismist unistada küll, aga et sellised suured üritused siia jõuaksid, tuleb tänulik olla pigem väga osavatele müügiinimestele, kes Rakveret atraktiivse paigana reklaamivad. Tõsi, linnavalitsuse uhke saal kutsub samuti, kuid seda uudsuse ja põnevate tehniliste lahenduste tõttu. Ja see on ka sisuliselt kõik. Kui aktiivselt viimases müügitööd tehakse, on raske öelda.

Karta on, et ka uus konverentsikeskus olulisel määral siia tulijate hulka iseenesest ei suurendaks. Aqva, teater ja Tark Maja suudavad soovijad ilmselt vastu võtta. Kogu seda betooni peab ju ka üleval pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles