Andrus Blok volikogu avaistungist Väike-Maarjas: see on mage ja halenaljakas värk

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Blok
Andrus Blok Foto: Arvet Mägi

Väike-Maarja seltsimajja täna õhtul kella viieks valla valimiskomisjoni esimehe kokku kutsutud esimese Väike-Maarja vallavolikogu istungi eel lõid lõkkele pinged koalitsiooni- ja opositsioonileeri vahel.

Eile pärastlõunal saatis reformierakonna nimekirjas valimistel kandideerinud ja vallas kõige rohkem hääli kogunud Indrek Kesküla aga opositsiooni jäänud valimisliitudest Koduvald ja Terve Vald volikokku pääsenud neljale rahvaesindajale – Andrus Blokile, Enno Eilole, Anti Pällole ja Sven Keslerile – e-kirja, milles teavitas neid seoses volikogu kokkukutsumisega tekkinud probleemist. Nimelt ei õnnestu paljudel koalitsiooni kuuluvatel vallavolinikel seoses vabariigi valimiskomisjonis menetletud kaebuste tõttu varem planeeritud tegevusi tänaselt päevalt ära nihutada ning nad ei pääse istungile.

"Valimiskomisjoni esimees, kes korraldab volikogu esimest istungit, on saatnud välja kutse, et istung toimub. Kes see Kesküla Indrek veel on, kes kirjutab siis," lausus sõnumi peale valimisliidu Koduvald pahane volinik Andrus Blok, kes kogus vallas paremuselt teise häältesaagi. "Tema kirja ma isegi ei hakka arutama. Tema ei ole see, kes võtab valimiskomisjoni ülesanded ja funktsioonid üle ja ütleb, et ärge sinna tulge. Ütlen ausalt, see on ennekuulmatu situatsioon. Olete te kunagi kuulnud, et esimene volikogu istung kutsutakse kokku ja siis ei tule äkki kvoorumit."

Andrus Bloki ütlusel kavatsevad vähemalt kolm opositsiooni kuuluvat Rakkest pärit volikogu liiget kindlasti Väike-Maarjasse kohale minna. "Olgu kvoorumi leht laual ja küllap siis näeme, kui palju neid inimesi on või ei ole koos. Eks siis rahvas ka näeb, keda nad sinna volikogusse on valinud. See on mage ja halenaljakas värk. Kas kujutate ette, et kui valitakse riigikogu ja esimesel istungil, kuhu tuleb riigikogulasi tervitama president ning antakse vanne, ei tule isegi kvoorumit kokku? Saame näha, kas tuleb täna ka mõni inimene plakatitega," lisas ta.

Volikogu avaistungi päevakorras on volikogu esimehe ja aseesimehe valimine, samuti Väike-Maarja vallavalitsuse ja Rakke vallavalitsuse lahkumispalve ärakuulamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles