Innovatsioon hariduses: e-külalistunnid toovad 20 000 õpilast Youtube'is kokku

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edvard Ljulko tegi otseülekandes õpilastega harjutusi, mis aitavad saavutada tasakaalu keerulistel hetkedel.
Edvard Ljulko tegi otseülekandes õpilastega harjutusi, mis aitavad saavutada tasakaalu keerulistel hetkedel. Foto: MTÜ Tagasi Kooli

Kolme päeva jooksul on Youtube'i otseülekannetena toimuvates e-külalistundides kokku saanud õpilased igast Eesti maakonnast ning ka väliseesti koolidest.

Taolisi üleriigilisi koolitunde, kus tunni annab üks külalisõpetaja koos sadade õpetajatega, pole mujal maailmas varem tehtud.

“See on uskumatu, milline koosolemise tunne tekib, kui Youtube'i vestlusaknasse ilmuvad üksteise järel tervitused õpilastelt Valgast, Kuressaarest ja nii edasi ja nii edasi,” sõnas MTÜ Tagasi Kooli juht Teibi Torm.

E-külalistunni esimese osa annabki külalisõpetaja Youtube'i otseülekandena, temalt võtavad seejärel teema üle õpetajad klassiruumides üle Eesti. “Külalisõpetajad pakuvad teema ja avavad selle. Aga õpetajad on need, kes tulevad sellega kaasa, võtavad teema vastu ja viivad päriselt oma õpilasteni. Ja see ongi see vau-efekt, mida e-külalistund võimaldab. Õpetajad on peale otseülekannet õpilastega koos näiteks mänginud liikumisharjumuste bingot, intervjueerinud üksteist, võtnud vastu seadusi ja valinud välja koolistressi ennetavaid tegevusi,” märkis Torm.

Tänaseks on selliseid koolitunde toimunud 35. Kõige rohkem õpilasi saab kokku täna hommikul kell 9, kui Kiusamisvaba Kooli juhi Triin Toomesaare tunnis kohtub 3700 õpilast üle Eesti. “See on tuhat korda suurem publik, kui olen harjunud, ja vastutustunne ning ka aukartustunne on sedavõrd suuremad. Jõuda ühe koolitunniga korraga nii paljude õpilasteni üle Eesti on väga põnev,” ütles Toomesaar.

100 e-külalistundi on Tagasi Kooli ja partnerite kingitus Eesti vabariigile sajandaks sünnipäevaks. Nende sisu on kokku pandud 1100 küsimuse põhjal, mille esitasid õpilased üle Eesti. Samuti toob see esimest korda kokku nii palju Eesti teadlasi, sportlasi, kultuuritegelasi, ettevõtjaid, ajakirjanikke, noori ja ka meie presidendi. Seda kõike ühise eesmärgiga - vastata noorte küsimustele ning anda ligipääs kvaliteetsele ja inspireerivale sisule kõikidele Eesti õpilastele.

E-külalistunnid aitavad koolidesse tuua EV100, Swedbank Eesti, Overall Eesti ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles