99: Kaitseliit tähistab suurt sünnipäeva Rakveres

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabatahtlikke riigikaitsjaid koondav Kaitseliit tähistab laupäeval 99. sünnipäeva ja selle puhul asetati pärastlõunal pärjad Rakveres vabadussõja mälestusmärgi jalamile. Rakvere Kolmainu kirikus toimub jumalateenistus ja teatris kontsert-vastuvõtt.

Vabadussõja mälestusmärgile asetasid pärjad Eesti kaitseväe juhataja Riho Terras, Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili, Rakvere linnapea Marko Torm ja volikogu esimees Mihkel Juhkami.

Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili ütles kolmapäeval Paides olnud aastapäevakonverentsil, et 99-aastaseks saav Kaitseliit liigub sajandasse aastasse.

"Aga me ei saa vaadata Kaitseliitu eraldatuna kui organisatsiooni. Me peame endale üsna selgelt aru andma, et Kaitseliit kui organisatsioon kuulub suuremasse keskkonda, suuremasse raamistikku," sõnas Kiili.

Kiili lisas, et tulevik esitab Kaitseliidule väljakutse, millle järgi peab organisatsioon suutma mõelda laiapindselt ja laiahaardeliselt. "Meil on väike ühiskond, me peame väga selgelt aru andma, et oleme üksteisest sõltuvad. Nii et ei saa lubada omale sellist lähenemist, kus koostöö muutub rivaliteediks," ütles ta.

Reedel asetati Kaitseliidu looja admiral Johan Pitka mälestusmärgi jalamile Tallinnas pärjad ning jagati parimatele kaitseliitlastele ergutusi Kaitseliidu peastaabi hoones.

Praegu kuulub Kaitseliitu 26 000 kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles