Soovijad saavad põgenikelaagrite lastele kingipakke saata

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitus.
Kingitus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eestis kogutakse maailma kriisikolletes sõjategevuse tõttu kannatavaile lastele kingitusi, mis peaksid kolmekuningapäevaks põgenikelaagreisse jõudma – seetõttu kannab kampaania nime "Täht idas".

Kampaania "Täht idas" Eesti koordinaator Nelli Vassila soovitab koostada pakk seesuguselt, et ka oma lastel neid asju vaja läheks. Küll tasuks paar asja meelde jätta: šokolaad võib teel sulada ja kõik mänguasjad ei sobi. "Ei tohiks panna ka koera või nukku, kuna osa lastest, kes selle saavad, on islami kultuurist pärit, ja inimese kujutamine ei ole seal tavaks.

Karbile tuleb kirjutada, kas kink on mõeldud poisile või tüdrukule ja kui vana see laps võiks olla. Kindlasti võiks pakis olla üks pehme mänguasi."

"Kui esimesel korral saadeti pakke ka Kreetale, siis sellel aastal läheb osa pakke Gruusiasse. Aga peamine osa pakke läheb ikkagi Jordaaniasse, Süüria ja Iraagi põgenikele," rääkis Vassila.

Kingitusi kogutakse ka Lätis, Leedus, Soomes. Samuti võetakse vastu rahalisi annetusi. Eesti osaleb kampaanias kolmandat korda ning aasta tagasi koguti kingitusi 700 lapsele, kirjutab ERR. Pakke võtavad vastu paljud kogudused ja mitmed poed, näiteks kõik Sõbralt Sõbrale kauplused. Aga kauplusi on muidugi veel. Pakke saab tuua kuni 28. novembrini.

Kui on huvi näha, kuidas paki üleandmine läheb ja kas kink ikka adressaadini jõuab, võib karpi panna kirja, kus on meiliaadress. Vastu saadetakse fotod sellest, kuidas kingid lasteni jõuavad. Esimesed kingid peaksid kohal olema kolmekuningapäeval, kuid kõikide pakkide jagamine võtab kauem aega. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles