Lehtse isad valmistasid koos lastega võileivatorti ning panid end proovile spordivõistlustel

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Lehtse keskusehoones peetud isadepäevale pühendatud kogupereürituse põnevaimaks osaks kujunes võileivatordi “Hiigelpikk isa” ühine valmistamine, kus lõid kaasa ka perede päris pisikesed liikmed.

Võileivatort, mis valmis meeskonnatööna ning mis hiljem väiksematest osadest kokku pandi, jäi külmkapis ootama esmaspäeva. Täna said seda maitsta kõik Lehtse kooli ja lasteaia lapsed.

Alates septembrist tegutsevad suvel valminud keskusehoones ühise katuse all nii kultuurimaja, kool, lasteaed, raamatukogu, lisaks veel ka perearstikeskus ja juuksur.

Paiknemine ühes hoones on kogukonda pannud mõtlema, kuidas seda asjaolu ka ühistes tegemistes paremini ära kasutada.  Ette saab võtta nii mõndagi, mida varem ei saanud või oli see keerulisem. Võileivatordi valmistamisekski kulus ära ruumikas köök, kus valmistatakse süüa kooli ja lasteaia lastele, samuti polnud seda lastele jagamiseks vaja kuhugi kaugele transportida.

Palju lusti pakkusid ka kohalikud olümpiamängud, kus kavas mitu ala ning osavust ja tähelepanu nõudev teatevõistlus. Võistkonnad pandi kokku nii, et iga võistkonna kapteniks oli isa ning meeskonda kuulus nii poisse kui ka tüdrukuid, suuremaid ja väiksemaid koolilapsi ning ka lasteaiamudilasi. Teatevõistluse käigus tuli ületada tõkkeid, end matil rullida, ümber torbikute joosta ning muudki teha.

Kõigile osalejatele elati igati kaasa ning kiideti isegi siis, kui midagi valesti läks. Väikese maakooli lapsed on harjunud, et kooliüritused toimuvad kogu koolil koos ja nende jaoks on väga loomulik, et suuremad toetavad väiksemaid. Lõpuks võitiski sport: kõik neli võistkonda tunnistati kohtunike poolt võrdväärselt tublideks.

Perepäeva kavva mahtusid ka laste kontsert ning köieveovõistlus isade ja laste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles