Töö käib! Jõulukuuske pole, aga koht on olemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Rakvere Keskväljakule tuleb linnakunstnik Teet Suure loodud kuuseinstallatsioon, siis Aqva spaa juurde püstitatakse ehtne jõulukuusk. Linnametsnik Taavi Saare sõnutsi jõulukuuske alles valitakse, kuid tööd selle püstitamiseks juba käivad.

Rakvere linnametsnik Taavi Saar ütles, et tema ülesanne on leida Rakverele sobiv kuusk. “Meil on kolm kuuske maakonna erinevatest kohtadest välja valitud, aga me pole nende seast valikut teinud. Kõige olulisemaks muutub see, kuidas me konkreetsete ilmastikuoludega nendele kuuskedele kraana ja autoga ligi saame,” sõnas Saar.

Linnametsnik ütles, et nad vaatavad puu juures, et see oleks sihvakas ja tihe ning et selle võra oleks proportsionaalne.

Kuuse hinna osas ei osanud praegu Saar veel midagi öelda. “Hinda pole meil ühegi kuuseomanikuga kokku lepitud. See selgub lähinädalate jooksul,” märkis Saar.

Kuusk plaanitakse linna tuua novembri viimasel nädalal. Saar arvas, et kuusk ehitakse elektriküünladega ja seda kaunistavad ka valguslahendused. “Aga kõigepealt püüan ma kuuse leida,” ütles Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles