Keskerakond viskas pahad poisid välja

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla
Andres Jaadla Foto: Erakogu

Keskerakonna Rakvere linna osakonna juhatus otsustas esmaspäeval visata kohalike omavalitsuste volikogu valimistel väljaspool erakonna nimekirja kandideerinud Andres Jaadla ja Jüri Landbergi erakonnast välja.

Täpsemalt öeldes teeb osakonna juhatus väljaviskamise kohta ettepaneku erakonna juhatusele, kes langetab lõpliku otsuse.

Jüri Landberg ütles, et teda see otsus ei puuduta, sest astus esmaspäeval keskerakonnast välja.

Andres Jaadla rääkis, et tema puhul pooldas väljaviskamist kolm, vastu oli kaks juhatuse liiget. Urmas Tamme puhul pooldas väljaviskamist üks, vastu oli neli juhatuse liiget.

"See otsus on ühe-kahe inimese suhete põhjal tekkinud arusaam ega väljenda erakonna seisukohta laiemalt," kommenteeris Jaadla ja lisas, et temal ja Tammel ei lubatudki keskerakonna nimekirjas kandideerida. Jaadla sõnul ta juhatuse koosolekule ei jõudnud ja ei teagi, mis põhjusel otsus tehti. "Enne suurt juhatust on aega otsustada ja arutada," sõnas Jaadla.

Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhi Siret Kotka sõnul otsustas piirkonna juhatus toetada Tapa, Väike-Maarja ja Rakvere linna osakonna juhatuse ettepanekuid. Seega visati lisaks Landbergile ja Jaadlale erakonnast välja veel Toomas Uudeberg, Mardo Tigane ja Eino Siirak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles