Arvamusliidrid arutlevad tulevikutoidu üle

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Berliini Trahter.
Berliini Trahter. Foto: Marianne Loorents

Virumaa Teataja ja Postimees korraldavad koos Euroopa Parlamendi infobürooga Eestis reedel algusega kell 17 Berliini Trahteris seltskondliku õhtusöögi ehk trehvunksi, millest tehakse ajalehtede kodulehekülgedel ka otseülekanne.

Mõtteid avardavate lühiettekannetega esinevad Euroopa Parlamendi saadik Ivari Padar (SDE) ja Tartu ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor professor Toivo Maimets.

Meid ahvatletakse ja vahel ka hirmutatakse juttudega sellest, kuidas kohe-kohe pööravad uued tehnoloogiad toidu tootmise ja põllumajanduse pea peale. Mida uskuda, mida mitte? 

Professor Maimets: “Läbimurdetehnoloogiad on sellised, mille mõju avaldub laialt ja sügavalt, ulatudes kõigi elualadeni, nii ka põllumajandusse ja – laiemalt – inimkonna tervisliku toiduga kindlustamisse. Kas sellel “lõpmatul progressil” on ka mingid piirid ja mis neid seavad? Kas inimene ise saab lõppeks nende tehnoloogiatega hakkama?”

Ivari Padar räägib suurest vägikaikaveost, mida Brüsseli koridorides tiirutamata tunda ei saa, ja sellest, millised on toidu tootmisse puutuvad poliitilised jõujooned nii Euroopa parteiperekondade kui ka riikide lõikes.

Tagasi üles