KredEx viib Rakvere ja Muuga-Laekvere õpilased tutvuma Lääne-Virumaa ettevõtetega

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

KredEx saadab reedel Rakvere gümnaasiumi ja Muuga-Laekvere kooli õpilased tutvuma kohalike tööandjatega, et äratada noortes huvi kodukandi karjäärivõimaluste vastu. KredExi karjääriretkede raames avaneb 41 noorel võimalus külastada ühe päeva jooksul kolme ettevõtet.

9.–12. klassidele suunatud karjääriretked toimuvad KredExi algatusel juba kolmandat aastat. "KredExi karjääriretked annavad noortele võimaluse omandada uusi teadmisi ja kogemusi otse keset ettevõtete igapäevategevusi. Õpilased saavad oma silmaga tegevust jälgida ja seal, kus võimalik, ka ise käed külge panna. Nähes reaalselt, mida erinevates ettevõtetes tehakse ja millised võimalused on kodupiirkonnas, aitame avardada noorte tulevikuväljavaateid,” rääkis KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver.

Muuga-Laekvere kooli õpilased peavad karjääriretki enda sõnul väga oluliseks, kuna varem pole neil ettevõtete külastamise võimalust ​olnud. “Kuna meie kool on väike, siis ei ole meil palju väljasõite. Soovime karjääriretkedelt saada uusi kogemusi, mis aitavad meil lähitulevikus karjäärivalikute otsused lihtsamaks teha. See on oluline, kuna täna pole veel kõigil õpilastel ideid, mida edasi õppima minna,” rääkisid noored.

“Pärast ekskursiooni jagame oma uusi teadmisi ja kogemusi ka teiste õpilastega koolilehe kaudu, kus kajastatakse kõiki kooli tegemisi,” lisasid õpilased. Lääne-Virumaal saavad õpilased tutvuda lähemalt Saku Tehno Metalli, Top Marine ja Production House'i tegevustega. 

Karjääriretkedest saavad 9.–12. klasside õpilased osa üheksas maakonnas. Retkele saamiseks esitasid õpilased taotlused ning kõigi laekunud sooviavalduste seast valiti välja karjääriretkel osalevad klassid. Karjääriretked toimuvad Harjumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Viljandimaal, Saaremaal, Tartumaal, Valgamaal ja Võrumaal. Noorte ettevõtlikkust aitab edendada ligi 30 ettevõtet, kes on oma maakonnas oluliseks tööandjaks ja kellel on KredExiga toimiv koostöö.

Karjääriretki viib ellu KredEx ning külastuste läbiviimist rahastab Euroopa Liit läbi Euroopa Regionaalarengu Fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles