Aasta Suurpere konkurss ootab kandidaate

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga palju on humanitaarabi seas riideid lastele.
Väga palju on humanitaarabi seas riideid lastele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Lasterikaste Perede Liit (ELPL) ootab kuni 15. maini kandidaate aunimetuse "Aasta Suurpere“ konkursile.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu ja BIGBANK ASi poolt välja antava "Aasta Suurpere“ aunimetuse kandidaadina võib üles seada ühtse, tööka ning eeskujuliku Eesti pere, kus kasvab vähemalt neli last. Ettepanekuid aunimetuse saamiseks võivad teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt.

Kandidaadi esitamiseks tuleb saata kirjalik taotlus lähimale Eesti Lasterikaste Perede Liidu maakondlikule keskusele posti või e-posti teel.

ELPLi juhatuse esimehe Aage Õunapi sõnul näitas möödunud aastal toimunud konkurss, et toredaid ja ühtehoidvaid suurperekondi on Eestis väga palju.
"Kindlasti tasub konkursil osaleda ja tutvustada teistele, kui tore on olla osa lasterikkast perest. Juba praeguseks on meieni jõudnud kandidaatidehulgas peresid üle kogu Eesti. Nii küladest kui linnadest.“ lisas Õunap.

"Aasta Suurpere“ aunimetus kuulutatakse välja 21. mail lasterikastele peredele korraldatud Suurperepäeval, mis leiab aset Tallinna Loomaaias.
Aunimetuse saanud perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000 eurot. Möödunud aastal pälvis esmakordselt välja antud "Aasta Suurpere“ aunimetuse perekond Pall Raplamaalt.

Rahvusvahelise Perepäeva eel (15. mai) oodatakse lisaks kõikide lasterikaste perede alla 18-aastaste liikmete värsiridu "Minu Pere“ luulekonkursile, mille eesmärk on innustada lapsi mõtlema perekonna olulisusest ja väljendama seda sõnades.

Tänavu juba seitsmendat korda toimuv suurperede perepäev ja teistkordselt välja kuulutatav aunimetus „Aasta Suurpere“ toimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles