Ida-Virumaa silmupäevad kogusid kokku gurmaane kogu Eestist ja raja tagant

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal korraldatud toidufestival "Silm suhu".
Ida-Virumaal korraldatud toidufestival "Silm suhu". Foto: Jekaterina Gritskova

Möödunud pühapäeval lõppes Ida-Virumaa intrigeeriva nimega toidufestival “Silm Suhu!”. Üritus toimus kohalike restorani-hotellimajandusalaste ettevõtjate osalusel ja toel juba kolmandat korda.

Korraldajad teevad kokkuvõtteid: "Olen rõõmus, et meie idee on Ida-Virumaal juured alla saanud. Sel aastal osales küll üritusel restorane vähemal arvul, kuid seda enam mõistab igaüks neist, kui tähtis see on – koos, õlg-õla kõrval võidelda ühe eesmärgi nimel – suurendada regiooni külastavate turistide arvu! Tänan kõiki toetuse ja koostöö eest," ütles projekti juhtinud Jevgeni Timoštšuk.

Silmupäevade eesmärk Ida-Virumaal on tutvustada kohaliku toidu brändi, arendada ja tõsta restoranikultuuri ning avaldada selle kaudu mõju teeninduse tasemele. Festivali raames toimus kolm edukat üritust, mida külastasid nii kohalikud elanikud kui ka turistid Peterburist ja naaberriigist Lätist.

Jevgeni Timoštšuk märkis, et eriti valmistab rõõmu eestikeelse publiku aasta-aastalt kasvav huvi festivali vastu. Tähelepanuta ei jäänud Põhja-Euroopa suurima linnafestivali Tallinn Music Weeki korraldaja Helen Sildna viibimine silmufestivalil. Tema visiit oli seotud suurejoonelise muusikaprojektiga, mis on planeeritud korraldada 2018. aasta sügisel endise tekstiilivabriku Kreenholmi Manufaktuur territooriumil.

"Me oleme tõelised entusiastid ning püüame igal aastal oma ürituste jaoks uusi vorme välja mõelda. Kõik soovijad võivad saata meie elektronpostile oma arvamusi ja ideid. Kaasame nagu ikka meelelahutusbisnise tähti ja tuntud peakokkasid. Lisaks kavatseme me järgmisel aastal Helen Sildnaga koostööd teha. Proovime vaimse toidu ja igapäevase leiva maitset! Mulle tundub, et delikatessid ja hea muusika on suurepärane kooslus,” rääkis Timoštšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles