Rakvere linnus valmistub järjekordseks lahinguks

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjasõja episood Rakvere linnuses.
Põhjasõja episood Rakvere linnuses. Foto: Tauno Rahnu

Laupäeval kell 13 on Rakvere linnuses võimalik kaasa elada põhjasõja lahingule, kus osalevad sõjaajalooklubid Eestist, Venemaalt, Lätist ja Soomest.

"Kohale on tulemas üle 60 võitleja ning pauguvad püssid ja kahurid," sõnas Rakvere linnuse juht Kaidu Tiirik. "Kindlasti tasub sel laupäeval perega linnust külastada. Külastajad saavad uudistada põhjasõjaaegseid vorme ja relvi ning tutvuda sõdurite välilaagriga. Avatud on kõik linnuse näitused ja piletihinna sees on kuum tee kõigile. Põhjasõjas (1700–1721), kus sõditi ülemvõimu pärast Läänemerel, võitlesid Rootsi vastu Venemaa, Taani, Saksimaa, Rzeczpospolita ning nendega hiljem liitunud Preisimaa ja Hannover. Sõja lõpetas Rootsi kaotus, mis vormistati Uusikaupunki rahuga. Põhjasõja käigus langes Eesti ala 1710. aastal Vene riigi võimu alla, kuhu jäi kuni 1918. aastani," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles